Kulak Zarı Probleminden Odyometristiğe Bir BAŞARI Hikayesi

   
“Ölene hariç herşeye İMKAN vardır. “ 

Bu söz, Odyometrist Ramazan Ekşi’nin başarı hikayesini dinlerken en  can alıcı sözdü. 

Çocukluğundan itibaren kulak zarı delik dolup beyne iltihabın akma endişesi ve şiddetli kulak ağrıları nedeniyle hiç uyumadığını anlatıyor ve devam ediyor. Kulak zarı deliğinden midesine akan akıntı nedeniyle 14 yaşında ve 16 yaşındayken 2 kez mide kanaması geçirmiş. Yaşadığı endişe, korku ve çaresizlik ile gecen hikayesi 23 yaşına geldiğinde birden değişivermiş. 

Memleketleri ve yaşadığı şehir olan Şanlıurfa da sanayide otoelektirikçi dükkanı olan  abisine arabasının arızası nedeniyle gelen bir hasta, tesadüf o ki bir KBB uzmanını anlatıyor ve abisi de kardeşi Ramazan beyin sıkıntısından bahsetiyor. Hasta, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapmaya devam eden Prof. Dr. Muzaffer Kanlıkama’ yı öneriyor. Çok geçmeden Gaziantep’e otobüs biletlerini alıp, şifa için bahsigeçen doktorumuzun kapısını çalıyorlar. 23 yaşında işte o gün,  o doktorumuzun verdiği 2 damla ilaç ile o gün ilk defa uyuyabiliyor Ramazan bey. 

Bu mutluluğu düşünebiliyor musunuz ? O güne kadar çözülemez gibi görünen ve bir türlü yaşadığı sıkıntıları geçmeyen kişi; ilk defa uyuyabilmenin keyfini yaşıyor. Sonrasında iyi bir tedavi planı oluşturuluyor, doktorun tüm önerileri dikkate alınıyor. Şu an 29 yaşında Ramazan bey artık değil uyuyamama, korkmadan denize bile girebiliyor. 

Bu şifa beraberinde diğerleri içinde birşeyler yapma isteğini uyandırıyor. Askere gidip gelip hemen çalışmalara başlıyor. Odyoloji bölümünü büyük bir özveri-çaba-gayret ve üstün başarı ile bitiriyor. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Prof. Dr. İsmail İYNEN kendisine staj dönemdeki çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür etmiş. Hala o kağıdı evinde bulunduruyor.

Odyometrist Ramazan Ekşi, sağlık taramaları yaparak köy köy o çocukları bulup onları tedaviye yönlendiriyor.

Hikayesini dinlediğim ve kendisini tanıdığım için çok onur duyduğumu belirterek; benzer sıkıntılar yaşayan diğer kişilere örnek olması, umut olması için paylaşmak istediğimi söyledim. 

“Ben vatanımdaki diğer kişiler için en ufak bir umut olabilecek isem, tabii bundan onur duyarım” dedi. 

Tüm yaşadıklarını benimle paylaşmasınada ayrıca minnettar olduğumu söylediğimde;

  “Önemli olan anlayabilecek birini bulmakta.” Dedi.

İnanç ve umudun hikayesi; Odyometrist Ramazan Ekşi’ye ve görevini büyük bir özveriyle yapan başta Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Prof. Dr. MUZAFFER KANLIKAMA’ ya, böyle bir öğrenciyi yetiştiren Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Prof. Dr. İsmail İYNEN‘e, kendisinin talebi üzerine rahmetli staj hocası Uzm. Odyolog Murat Kaya’ya ve nezdinde tüm kıymetli akademisyenlerimize ve sağlık çalışanlarımıza tekrar teşekkürlerimi sunarım.  24.07.2021/ İstanbul

 

 Klinik Psikoloji Bilim Uzmanı
Gamze YÜCEL