LÜTFEN YARDIM EDİN

Geçtiğimiz gün Antalya İli Kepez ilçesi Osman Yüksek Serdengeçti Caddesi’ndeki yeşil alanda bir  taş üzerine yazılı “Tecavüz ediliyorum, lütfen yardım edin’  not bulunmuştu. 16 saat önce bulunan taşın hızla sosyal medyada paylaşılması üzerine İç İşleri Bakanlığı hareket geçti.

Emniyet Teşkilatının “Yaşım 12, tecavüz edildim, adım Altun. Hala tecavüz ediliyorum. Lütfen yardım edin” notu yazılı taşı bulan kişilerden bilgi alarak başlattığı çalışma kısa sürede sonuç verdi. İstismara uğradığını taşa yazan 12 yaşındaki A.K bulundu. Meğer A.K,  5 yaşından beri komşusunun istismarına uğruyormuş. Çocuk istismarcısı da yakalandı.

Sürecin takipçisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bugün  yaptığı basın açıklamasında mağdur kız çocuğu A.K ‘ya her türlü desteğin verileceğini açıkladı.

Çocuklar maalesef karşılaştıkları duygusal, fiziksel, cinsel istismar durumlarında saklanırlar. İçine kapanırlar. Ancak oyunlarında ve  resimlerinde bu tür travmalarını ortaya çıkarırlar.

Yaşanılanlar ortaya çıktığında ise yakın aile bireyi kendini suçlu hisseder: “ Bunu ben nasıl bilemedim” der. Bu travmalar sadece çocuğu değil tüm aile bireylerini yoğun olarak senelerce etkilemeye devam eder.

Çocuğun cinsel istismarının düşünebileceği en ufak şüphe de en önemli şey; bir an önce savcılık, polis ve  uzman pedagog ile eşlik etmekte fayda vardır.

Gamze YÜCEL