Pozitif Düşünmek Üzerine

“Pozitif düşünüyorum ama hayatım olumsuzluklara dolu diyorsanız” bu makalem sizin için 👍

” Olumlu düşünmek ” negatif duygulardan kaçmak sıklıkla önerilen bir tavsiye oldu.

 Ancak Carl Gustav JUNG‘ın bu sözünde anlaşılacağı gibi; “Tüm akıl hastalıklarının temelinde,meşru acıları yaşamayı reddetmek yatar. “

Bu demek oluyor ki; Negatif duyguları bilinçdışına itip, kendini “ olumlu düşünmeye”  zorlamak aslında bazı şeyleri İNKAR etmek demektir. İnkar; bizim hiç istemediğimiz bir şeydir. Çünkü inkar,  sonrasında  karşımıza sebepsiz diye düşünülen bir bel ağrısı, dışarı çıkamama korkusu, takıntı vb. diğer herhangi bir olumsuzluk  olarak ortaya çıkacaktır. Bu yüzden içinizde negatif duygular varsa bunları yaşamalısınız.

Negatif duyguları yaşamanın en güzel çözüm yolu ;  doya doya ağlamaktır. Kendinizle ve durumunuzla yüzleşmeli ve duygularınızı yaşamalısınız.  Ağlamak, sizi negatif enerjiden hızla arındıracaktır. Yüzleştikken ve doya doya ağladıktan sonra  pozitif ve olumlu bir gelecek planı yapmalısınız.

Duygusal gözyaşındaki protein türleri ve potasyum miktarı refleks gözyaşına göre daha fazlayken, mangan miktarı kan serumundaki miktardan 30 kat daha yüksektir. Araştırmalar kronik depresyon hastalarında da mangan miktarının yüksek olduğunu gösteriyor. Duygusal gözyaşı farklı hormonlar da içeriyor. Bazı bilim insanları duygusal ağlamanın bazı zararlı maddelerden ve stresten kurtulmanın bir yolu olduğunu savunurken bazıları fiziksel, zihinsel ve duygusal problemlerle baş etmenin bir yolu olduğunu düşünüyor. Science dergisinde yayımlanan bir çalışma duygusal acı ile fiziksel acının beynin aynı bölgesini etkinleştirdiğini gösteriyor. Bu, duygusal ağlamanın üzüntü, sevinç gibi duygusal durumların yanı sıra fiziksel acı durumlarında da ortaya çıkmasının nedeni olabilir. (Dr. Tuba Sarıgül Bilim Genç -Tubitak gov tr )

Kişi ağlayarak mangan miktarını düşürür. Dolayısıyla ; ağlamak, zihinsel ve duygusal problemlerle baş etmenin ve stresten kurtulmanın en sağlıklı yoludur.

 

Acı çekmek özgürlükse, özgürüz ikimizde.

Ahmet Kaya – Acılara Tutunmak şarkısından …

 

Gamze YÜCEL

Klinik Psikoloji Bilim Uzmanı